Noutăți

Ziua meseriilor – 11 Martie 2022

Sibiu, 11 martie 2022. Asociația Româno-Germană pentru Învățământ Profesional Dual Sibiu, împreună cu Inspectoratul Școlar Sibiu și Primăria Sibiu marchează Ziua Naţională a Meseriilor, instituită prin Legea nr. 66/2019. Această zi reprezintă un bun prilej…

Povești de succes

Alina – Drumul meu spre liceul potrivit

Eram în anul 2018, anul absolvirii clasei a VIII-a, odată cu terminarea examenelor. Am fost repartizată la Colegiul Agricol D.P. Barcianu, profilul Protecția Mediului. M-am înscris și am așteptat începerea cursurilor.

Iuga Andreas – venit la Sibiu din Făgăraș, pentru NTN-SNR

Am venit la Sibiu după ce am terminat şcoala de la Făgăraş, anul trecut. Sunt împreună cu fratele meu care m-a sprijinit de la început. Invăţ în fiecare zi ceva nou şi sunt mândru când reuşesc să parcurs singur toate etapele de producţie !

Iuga Robert – parte din NTN-SNR din 2019

Sunt din 2019 la NTN-SNR şi printre primii absolventi care s-au angajat! Am găsit aici o echipă care mă susţine! M-am bucurat foarte mult când a venit şi fratele meu la Sibiu după ce a terminat şcoala. Suntem împreună şi lucrăm  în acelaşi sector.

Colegiul Aurel Vijoli Făgăraş

Elevii Colegiului Aurel Vijoli Făgăraş străbat un drum lung până la Sibiu, din dorinţa de a învăţa şi de avea o meserie! Sunt susţinuţi de catre părinţii, profesorii lor şi trainerii de la Sibiu!

Trîmbiţaş Adrian – absolvent Colegiul Aurel Vijoli Făgăraș

Am studiat la Făgăraş profilul mecanic şi am venit la Sibiu după absolvire. Sunt deja câţiva ani de când sunt la NTN-SNR şi mă bucur că pot profesa în domeniul mecanic. Am văzut ca o oportunitate venirea mea la Sibiu şi am valorificat această şansă!

Valentin, Bosch Automotive #BoschBlajPlant

„În 2019 am absolvit Şcoala Duală Bosch Blaj, iar acum sunt angajat al acestei compani. Perioada de practică şi munca alături de un personal calificat m-au determinat foarte repede să mă decid pentru angajare. Mai mult, am primit încurajare şi suport în a-mi continua studiile, ceea ce şi fac în prezent, având un program de lucru flexibil. Am astfel şansa să mă dezvolt şi în timp să avansez în carieră. În plus, fie că e vorba de job sau de ceea ce învăţ ca student, colegii de muncă îmi sunt mereu alături, îmi explică procesele în cele mai mici detalii…

Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu

Așa am început noi ….2005 – anul în care se pun bazele Parteneriatului ”Școală – Întreprindere” la standarde europene. Compa SA s-a reorganizat și retehnologizat, dar forța de muncă specializată întârzia să apară, și nici perspective nu se întrevedeau. Profesori, ingineri, specialiști din cadrul companiei Compa SA, am pornit pe drumul marilor schimbări: cursuri de formare atât în cadrul Compa SA cât și la firma producătoare de mașini unelte din Franța. Formarea s-a făcut atât din punct de vedere al specialității, cât și din punct de vedere al strategiilor didactice. După un an de formare profesională, am început să schimbăm…

Fabian Szekely – absolvent Învățământ Dual Marquardt

“Am ales Marquardt datorită prietenilor mei care m-au îndrumat aici. Pot spune că am ales bine, experiența din timpul stagiului de practica a fost foarte faină și am învățat foarte multe. Am avut șansa să mă angajez în cadrul companiei iar trecerea de la statutul de elev la cel de angajat a fost mai ușoară.”

Radu Burja – absolvent Învățământ Dual Marquardt

“După terminarea studiilor din cadrul Școlii profesionale în sistem dual din cadrul companiei Marquardt am avut posibilitatea să mă angajez în locul unde am făcut și practica. Pot spune că am un loc de muncă stabil, fac ce îmi place și am multe posibilități de a progresa în carieră.”

Țârlea Darius – despre meserii de viitor, alături de partenerul Marquardt

„Am venit la școala duală pentru că am aflat că învățăm lucruri interesante și meserii de viitor. De când am început, am făcut lucruri care m-au atras și îmi propun să învăț și, în următorii ani, să ating obiectivele de care este nevoie pentru absolvire. Am ales să fac practica la Marquardt pentru că am auzit de firmă și mi-au recomandat-o prietenii. Îmi doresc să învăț electromecanică și să ajung un meseriaș bun.”

Vilău Cosmin Alexandru – la început de drum, alături de Marquardt

„Am ales să fac școala duală la Marquardt fiindcă am auzit că este o firmă bună. Îmi place foarte tare ce am făcut până acum, sunt curios să văd ce vom face și mai departe. Sper să finalizez cu bine cei trei ani și să fiu angajat la Marquardt. Vreau să mă țin de treabă în școala duală ca să devin un electromecanic bun. Îmi doresc să învăț această meserie, fiindcă este o meserie căutată, care mă va ajuta în viitor.”

Alexandru – absolvent 2017 Școala Duală Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu și Continental

Pentru mine învătământul profesional dual a fost o mare șansă să îmi fac o meserie. Bursa Continental m-a ajutat să mă susţin financiar. Îmi doream foarte mult să ajung să am un loc de muncă sigur, curat și mai ales în domeniul tehnic.Timp de trei ani am avut ocazia să învăţ și să fac practică la Continental, unde vedeam exact ceea ce învăţam. Imediat după ce am terminat studiile, m-am angajat la Continental și, pentru că mi-a placut foarte mult ceea ce fac, am fost propus să urmez cursurile Academiei Tehnice Continental, iar acum am fost promovat ca tehnician.

Maria – despre beneficiile Învățământului Dual la Continental

Sunt elevă la Liceul Tehnologic “Independenţa”, Sibiu, în clasa Continental, în sistem de învăţământ profesional dual. Sunt din Sibiel dar merg în fiecare zi cu trenul la Sibiu. Continental îmi plăteşte transportul aşa că părinţii nu trebuie să îşi facă griji din cauza asta.Primesc burse de studiu de la Continental şi de la stat, plus o bursă de merit de la Consiliul Local, pentru că am rezultate bune la învăţătură.

Elena – mama elev Clasa Continental

Sunt liniştită când mă gândesc la viitorul copilului meu:ştiu că va învăţa o meserie şi că la finalul studiilor va avealocul de muncă asigurat, la Continental Sibiu.

Sorin – elev in Clasa Continental

Îmi place sistemul dual deoarece nu facem numaiteorie: învăţăm foarte multe lucruri practice, directla Continental. La finalul clasei a XI-a vom şti tot ce trebuie pentru a ne angaja.