Alina – Drumul meu spre liceul potrivit

Eram în anul 2018, anul absolvirii clasei a VIII-a, odată cu terminarea examenelor. Am fost repartizată la Colegiul Agricol D.P. Barcianu, profilul Protecția Mediului. M-am înscris și am așteptat începerea cursurilor.

    A venit și ziua mult așteptată. Am început să studiez la liceul respectiv, însă odată cu trecerea timpului am realizat că acel profil și liceul în care mă aflam  nu mi se potrivesc. Așa că am început să mă gândesc serios la un transfer, amintindu-mi de un liceu care ne-a fost prezentat în clasa a VIII-a, liceul care a fost descris ca fiind prietenos, liniștit și cu un colectiv unit.

    În luna noiembrie transferul  meu a fost acceptat, deși era în desfășurare semestrul I. La acest liceu, Doamna Director împreună cu profesorii și colegii mei mi-au acordat o șansă și m-au ajutat să mă integrez în noua mea clasă, oferindu-mi șansa de a munci după terminarea studiilor, având locul de muncă asigurat. Mi-au oferit înțelegere și m-au făcut să mă simt respectată și egală cu toți ceilalți.

    Aici, pe lângă ceea ce se învață în orice liceu, am învățat să lucrez și să comunic într-o comunitate, să îmi spun și susțin punctul de vedere și am învățat că toți suntem egali, având aceleași drepturi. Acum, la sfârșit de drum, la absolvirea clasei a XII-a, realizez că acest liceu a fost potrivit pentru mine și că destinul meu era aici, într-un liceu simplu, cu oameni simpli, plini de iubire și respect.

Alina, Clasa a XII-a A, promoția 2018-2022

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *